Vergaderen in de natuur

De Utrechtse Heuvelrug is de ideale locatie om te vergaderen in de natuur. De bosrijke gebieden en unieke locaties gelegen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vormen een prachtige combinatie. Laat u inspireren door de prachtige, groene omgeving en bevorder uw creativiteit en concentratievermogen. 

Voordelen van vergaderen in de natuur

Een wandeling maken in de pauze is bijna onweerstaanbaar in zo’n mooie omgeving als op de Heuvelrug. Bovendien draagt een wandeling in de natuur bij aan de creativiteit en concentratie. Het is niet voor niets dat enige jaren geleden men de heisessie introduceerde; een sessie in een hutje op de hei. Weg van alle beslommeringen in een rustige omgeving komt u tot betere inzichten. Vergaderen in de natuur is om die reden een stuk effectiever. 

Maar vergaderen in de natuur is niet alleen effectiever. Het biedt ook de perfecte gelegenheid om collega’s wat beter te leren kennen. Leer elkaar beter kennen tijdens de wandeling in de pauze of ga een stapje verder en organiseer een teambuilding activiteit.

Vergaderen in de natuur kent dus veel voordelen. En waar kunt u nou beter vergaderen in de natuur dan op de Utrechtse Heuvelrug en haar Nationale Park?

3 redenen waarom je zou moeten vergaderen in de natuur

Vergaderen in de natuur vergroot de creativiteit, inspireert en verhoogt de concentratie. Dit leidt tot een effectievere meeting. Daarnaast zijn er nog meer voordelen aan vergaderen in de natuur.

1. De meeting wordt belangrijk
Een meeting lijkt ineens belangrijker en krijgt een serieuzere lading mee als hij op een externe locatie plaatsvindt. Men moet op tijd zijn, er zijn geen afleidingen en het vraagt om de complete aandacht. Daarnaast zegt men een meeting minder snel af als een ander echt moeite gedaan heeft om het te organiseren. De locatie maakt het nog aantrekkelijker om erbij aanwezig te zijn, want mensen willen zoiets unieks niet missen. Al met al dus een goede zet.

2. Nieuwe prikkels
Vergaderen in de natuur zorgt voor nieuwe prikkels. Weg van de betonnen muren en bekende omgeving. De geluiden van de natuur en de visuele prikkels stimuleren het brein op een nieuwe manier. Daarnaast werkt vergaderen in de natuur rustgevend, wat tevens het nadenken vergemakkelijkt.

3. Teambuilding
Vergaderen in de natuur kan perfect onderbroken of afgesloten worden met een gezamenlijke activiteit. Door samen actief te zijn in de buitenlucht kunt u gelijk een stukje teambuilding meepakken.

Vergaderruimte in de natuur

Voor een vergaderruimte in de natuur hoeft u niet altijd ver te reizen. De mooiste locaties om te vergaderen in de natuur zijn misschien wel dichterbij dan u denkt. Op de Heuvelrug bevinden zich allerlei prachtige vergaderruimtes. De gastvrijheid zorgt voor een aangename sfeer. Vaak is het mogelijk om een compleet arrangement te boeken, waardoor u zich op andere zaken kan focussen.

De leukste vergaderlocaties in de natuur

Voor een bijzondere vergaderlocatie in de natuur zit u op de Heuvelrug helemaal goed. Een prachtige locatie in een groene omgeving is Bij Aaltje aan de Linie. Vergaderen is nog nooit zo ontspannen geweest als op deze locatie, waar u uitzicht heeft op de koeien, de weilanden en de historische Grebbelinie. De sfeervolle vergaderzalen bieden u alles wat u nodig heeft voor een energieke en inspirerende vergadering. 

Vanaf de A12 en A28 rijd u in 10 minuten naar de vergaderruimte in de natuur toe. Er zijn genoeg gratis parkeerplekken voor alle bezoeker. En hoewel het dicht bij de snelweg ligt, bent u toch even helemaal weg van de drukte. 

Ook Nationaal Bomenmuseum Gimborn is een geliefde locatie om te vergaderen in de natuur. Hoe kan dat ook anders in de grootste botanische bomentuin van Nederland? Deze inspirerende vergaderlocatie is een oase van rust. Op deze vergaderlocatie in de natuur focust u zich, samen met uw collega’s, op de dingen die echt belangrijk zijn, zonder allerlei prikkels en afleidingen. 

Wilt u het nog specialer maken? Combineer uw bijeenkomst met een groepsrondleiding met gids. Hierbij zijn er ook allerlei verrassende cateringmogelijkheden, zoals pizza’s die ter plaatse in de houtoven gebakken worden, een uitgebreide lunch met producten uit de streek of een mooi diner. Extra fijn: een bijeenkomst in het Bomenmuseum is ook duurzaam. De opbrengst komt namelijk geheel ten goede aan het Bomenmuseum en aan de bomen: de zuurstoffabrieken op onze planeet!