Lina Snellaars van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Zodra je arriveert bij Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum merk je het meteen: dit is een locatie met een verhaal. De lange, charmante oprijlaan, het monumentale pand met het enorme stuk grond eromheen. Het klópt gewoon. Alsof je in een film zit. Ook als je het gebouw binnenstapt word je niet teleurgesteld. Je wordt met open armen ontvangen en je voelt je meteen welkom. Geen wonder dat mensen hier graag komen. 

Maar de reis van Woudschoten verliep niet zonder slag of stoot. Lina, commercieel manager van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum, nam ons mee in het verhaal van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. 

Waar het allemaal begon
We gaan terug naar 1896. Hier begint het verhaal van Woudschoten. Dit jaar werd de Nederlandse Christen-Studenten Vereniging (NCSV) opgericht. De NCSV was een organisatie die studenten verdieping bood naast de studie. In 1932 nam de NCSV het stijlvolle hoofdgebouw van landgoed Woudschoten in gebruik als conferentiecentrum. 

De NCSV bestaat niet meer, maar Stichting Woudschoten – ooit onderdeel van de NCSV – is nog steeds eigenaar van het landgoed en van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum. 

Een van de doelstellingen van de stichting is het behoud van het landgoed Woudschoten. De andere doelstelling is ‘het initiëren en faciliteren van activiteiten waarin de zin en grondslag van verantwoord handelen in een veranderende samenleving centraal staan’. Stichting Woudschoten ondersteunt activiteiten en goede doelen die gericht zijn op jongeren, specifiek op jongvolwassenen in opleiding in Nederland. 

“Wij zetten ons dagelijks met zijn allen in om onze doelstellingen na te streven"

Eindeloze mogelijkheden bij Woudschoten
“Wij hebben een eigen landgoed van 45 hectare, midden in de bossen”, vertelt Lina. Het grote landgoed is dé plek voor vergaderingen, trainingen en congressen. “We hebben dertig vergaderruimtes met natuurlijk daglicht en een lichtplan zodat je productief kan vergaderen of werken. Ook kun je een van de twee aangebouwde vleugels afhuren. Als je in een van de vleugels zit, heb je geen idee wat op de andere plekken afspeelt. We zijn groot en intiem tegelijk." Dus of je nou een groot evenement organiseert of komt met een wat kleinere groep: het kan allemaal bij Woudschoten. 

‘s Zomers en ‘s winters zit je hier goed. In de zomermaanden organiseer je hier onvergetelijke teambuildingactiviteiten in de buitenlucht. In de winter organiseer je een inspirerende sessie in het historische pand en kun je pauzeren in de overdekte tent. Of andersom. Of allebei. Wat jij wilt. “Wij helpen met het organiseren van het perfecte evenement, voor allerlei zakelijke bijeenkomsten. Groot of klein.”

Maar toen kwam de coronacrisis om de hoek kijken…
Het is niemand ontgaan: in februari 2020 was de eerste coronabesmetting in Nederland. Halverwege maart ging Nederland in een gedeeltelijke lockdown. Scholen, kinderopvang én horeca sloten de deuren, nog onwetend van de turbulente jaren die zouden volgen. 

De vele besmettingen, lockdowns en maatregelen die volgden raakten alle mensen en bedrijven. Ook Woudschoten werd hard geraakt. De deuren volledig sluiten, de anderhalve meter-regel, wel slapen maar geen horeca: alle scenario’s vlogen voorbij. Er werd veel gepuzzeld: wat kon wel en wat kon niet? Soms best lastig, maar gelukkig hadden ze goed contact met concullega’s van hotels om de hoek. 

In de loop van 2022 leek de boel eindelijk weer een beetje te stabiliseren. Corona verplaatste zich steeds meer naar de achtergrond. Woudschoten was weer klaar voor optimale bezetting.

Het allerbelangrijkste: de mensen
“We blijven continu in gesprek met onze collega’s. Hoe gaat het met ze, waar liggen behoeftes en hoe zorgen we er samen voor dat wij het leuk vinden én het onze gasten leuk maken?” Ook blijft Woudschoten continu in contact met de bezoekers, zodat Woudschoten haar gasten de ervaring kan bieden die ze zoeken. En dat lukt, want veel bezoekers keren regelmatig terug naar het landgoed. Cursussen, trainingen én congressen: voor al je zakelijke events kun je terecht bij Woudschoten. Met 30 vergaderruimtes, 139 hotelkamers en 45 hectare grond zit je hier helemaal goed.

Grootse ambities
De ambities van Woudschoten? Die zijn groots. “Woudschoten heeft twee aangebouwde vleugels. Onlangs is de Woudvleugel gerenoveerd en kreeg de Villavleugel een restyling. Ook het terras en de beplanting zijn aangepakt”, vertelt Lina. Wat er nu gaat gebeuren? Jaarlijks pakt Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum één groot project aan. Dus stay tuned, want er staan grootse dingen gepland.