Hotel Theater Figi

Dit theater, hotel en congrescentrum biedt niet alleen de ideale omgeving voor zakelijke bijeenkomsten, maar voegt ook een unieke dimensie toe aan de ervaring van zakelijke klanten. Wij gingen op bezoek bij FIGI en doken in het verhaal van deze bijzondere locatie.

Het hart van FIGI is zonder twijfel het theater. Er zijn slechts drie locaties in het hele land die vergelijkbare mogelijkheden bieden; de combinatie van zakelijke bijeenkomsten met entertainment in de vorm van bioscoop of theater. Dit alles vindt plaats in een ruimte die plaats biedt voor maar liefst 1.500 personen. Het unieke is dat FIGI alles in eigen beheer heeft. Van planning en uitvoering tot de persoonlijke aandacht en herkenning van gasten; FIGI zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Creativiteit in actie
FIGI staat bekend om het organiseren van evenementen die de verwachtingen overtreffen. Een van de meest opmerkelijke voorbeelden, is een autoshow waarbij nieuwe Opel-modellen vanuit het plafond op het podium werden getoond, samengaand met indrukwekkende geluids- en lichteffecten. Een ander onvergetelijk moment was een bijeenkomst van een marketingbureau, waarbij de zalen tot in de detail waren aangekleed en het diner vanuit het plafond naar beneden werd gehesen. Deze creatieve aanpak en aandacht voor detail maken FIGI een unieke locatie voor zakelijke evenementen.

FIGI maakt optimaal gebruik van de theateromgeving om een extra dimensie toe te voegen aan zakelijke evenementen. Het bedrijf creëert op maat gemaakte evenementen en biedt unieke ervaringen, zoals het integreren van een vergaderbreak met een film in de bioscoopzaal die perfect aansluit bij het bedrijf of een promotiefilm van het bedrijf zelf.

Comfort en productiviteit
Een van de topprioriteiten van FIGI is ervoor zorgen dat gasten zich comfortabel en productief voelen tijdens hun verblijf. De gastvrije service, waarbij alles tot in de puntjes wordt verzorgd, geeft gasten het gevoel welkom te zijn en dat ze zich nergens zorgen over hoeven te maken. Ook heeft FIGI uitstekende faciliteiten. Het bedrijf investeert in digitalisering, ergonomisch werken en gezondheid om de productiviteit te stimuleren.

Een van de grootste uitdagingen die FIGI heeft overwonnen, was het achterblijven van de bezetting van de zalen. Door productveranderingen, sociale media in te zetten, deel te nemen aan beurzen en samenwerkingen te versterken, heeft FIGI de marktpositie versterkt en groei doorgemaakt. De uitdaging ligt nu in het blijven vernieuwen.

Duurzame toekomst
FIGI is sterk betrokken bij de lokale gemeenschap en ondernemers. Het bedrijf werkt samen met lokale leveranciers, bieden filmvertoningen voor lokale inwoners en verwelkomen lokale ondernemers voor speciale evenementen, zoals dans- en kunstvoorstellingen. Daarnaast zijn er afspraken met de Gemeente Zeist om de lokale betrokkenheid te vergroten.

De toekomst van FIGI ziet er veelbelovend uit. Onlangs zijn de zalen verbouwd en is er geïnvesteerd in verduurzaming, met oplaadpalen en zonnepanelen op de parkeergarage, samenwerkingen met initiatieven zoals Hotels for Trees en Meetings for Trees, en duurzame inkoop van voedsel en drank. Het theater bestaat in 2025 alweer 100 jaar, en er zijn plannen om de bioscoop en de receptie te verbouwen om te blijven vernieuwen en ontwikkelen.

FIGI is in de loop der jaren gegroeid en professioneler geworden, met een steeds grotere focus op unieke en memorabele zakelijke evenementen. FIGI weet zakelijk en vrije tijd naadloos te combineren. Tijdens het weekend en vakantieperiodes kunnen gasten genieten van vrijetijdsactiviteiten, terwijl zakelijke evenementen plaatsvinden tijdens tussenperiodes.

Meer dan alleen een theater
FIGI is meer dan alleen een theater. Het is een unieke zakelijke locatie die op maat gemaakte evenementen, hoogstaande service en een onvergetelijke ervaring biedt aan haar gasten. Met een focus op duurzaamheid en innovatie, blijft FIGI zich ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van zakelijke klanten te voldoen.